Настављена реконструкција пута од Црнаје до Шешковаца
17. јула, 2019.
Манастир Осовица обиљежава празник иконе Пресвете Богородице Тројеручице у четвртак 25. јула
22. јула, 2019.

Учионице у основној школи у Српцу добијају нове подове и клима уређаје

Основна школа „Јован Јовановић Змај“ Србац од идуће школске године имаће боље услове за рад.

Ових дана започела је санација дотрајалих подова у четири учионице а у плану је да се на сличан начин санирају још три кабинета. Почело је и постављање нових клима уређаја у 11 учионица што ће бити реализовано у наредних двадесетак дана.

„Kренули смо у санацију школских просторија како би ученици од септембра имали боље услове за извођење наставног процеса. Радове на подовима изводимо властитим средствима а донацију у виду клима уређаја су обезбиједила приватна предузећа из Српца на чему им се захваљујем“, рекао је директор школе Славко Драгосављевић.

Он је упутио захвалност и начелнику општине Млађану Драгосављевићу што је локална управа обезбиједила средства за асфалтирање школског игралишта у Kобашу.

„Један од приоритета у наредном периоду је да уведемо централно гријање и замијенимо столарију на подручној школи у Новој Веси“, истакао је Драгосављевић.

Он подсјећа да је централна школа у Српцу претрпјела оштећења приликом недавног олујног невремена, која су успјешно санирана.

„Имали смо штете на крову објекта и неке просторије су дјелимично покисле, али смо правовременом интервенцијом надлежних институција ријешили све проблеме, на чему захваљујем Влади РС и премијеру Радовану Вишковићу који је посјетио нашу школу. У подручним школама на сву срећу нисмо имали сличних проблема“, рекао је Драгосављевић.

 

Comments are closed.