Начелник Млађан Драгосављевић даровао прворођену бебу у овој години
30. јануара, 2019.
Прикупљају средства за матурску екскурзију турниром у малом фудбалу
1. фебруара, 2019.

Ученице србачке гимназије пронашле 1070 KМ и вратиле власнику

Гест вриједан пажње забиљежен је у сриједу 30. јануара у јутарњим часовима када су двије ученице првог разреда гимназије из Српца пронашле за вријеме великог одмора на поду Пекотеке “Kви-Kви” у Српцу смотак новчаница у износу од 1.070 марака.

Ради се о ученицама Елени Ђурић и Јовани Глумац које су исправно реаговале и о томе обавијестиле надлежне институције.

„Kада смо сјеле за сто, Елена је примијетила новац на поду што нас је у почетку збунило. Позвала је своју мајку која јој је рекла да новац одмах предамо у Полицијску станицу Србац. То нам је рекла и професорица Јулија Угрен код које смо имале час па смо тако и урадиле“, каже Јована.

Њена пријатељица Елена каже да нису могле да вјерују да је неко изгубио толико новца и одмах су помислиле како би било њеним родитељима да им неко не врати нешто што су изгубили.

“Они су ме увијек савјетовали да не смијем никад узети туђе без обзира на вриједност. То смо учили и у школи, па смо тако и поступили не знајући ко је власник новца“, каже Елена.

Ученице су добиле похвалу од директора Центра средњих школа “Петар Kочић” Миленка Живанића и педагога Жарка Брканлића који је путем разгласа објавио вијест о овом хуманом гесту који треба да буде примјер за све ученике.

Незванично се сазнаје да је путем видео надзора пекотеке идентификован власник којем ће службеници Полицијске станице Србац вратити новац.

Comments are closed.