У Српцу осам нових случајева вируса корона
23. септембра, 2021.
Карате клуб ”Борац” одгодио Балкански шампионат у каратеу и кик-боксу
23. септембра, 2021.

Ученице из Српца освојиле 2. мјесто на такмичењу из познавања кинеске културе

Прошлог викенда, у Бањалучкој гимназији је поводом обиљежавања Свјетског дана Конфуцијевих института одржано такмичење из познавања кинеске културе.
Међу бројним ученицима бањалучке гимназије, учествовале су и ученице Центра средњих школа ,,Петар Кочић” Србац: Александра Дринић, Бранка Тесла и Сузана Стојковић остваривши изузетан пласман. У првом кругу питања, ученице из Српца су оствариле максималан број бодова. Затим су ушле у прегласавање, гдје су заузеле високо друго мјесто.
„Такмичење је било јако занимљиво. Дружиле смо се са полазницима курса којег похађамо, али смо научиле и упознале се са многим новим појмовима везаним за кинеску културу, митологију, обичаје и слично. Пробале смо традиционални кинески чај и Мјесечев колачић, те традиционални колач пријатељства што ми је био посебан доживљај на овом такмичењу. Изузетно сам поносна на наш остварени резултат на такмичењу, али и на досадашње знање које смо стекле похађајући овај курс у Центру средњих школа“, рекла је Александра.
Ово није први успјех који србачке ученице постижу на пољу учења кинеског језика. Курс кинеског језика ученице у Центру средњих школа похађају од септембра 2020. године. Реализује се факултативна настава, а ученице усљед епидемиолошке ситуације часове прате онлајн. Истовремено се настава изводи и за ученике Бањалучких школа.

Comments are closed.