У току прољећно уређење школског дворишта
26. марта, 2021.
У Српцу осам новообољелих од вируса корона
26. марта, 2021.

Зидарски радови на градњи новог храма у Ћукалима у завршној фази

Ових дана у току су радови на изградњи филијалног храма Свете Великомученице Марине – Огњене Марије у Ћукалима.

Парох ножички Живко Илић рекао је да темпо изградње искључиво зависи од динамике прилива финансијских средстава. Својим добровољним и намјенским прилозима парохијани Ћукала пропратили су сваку етапу у изградњи храма.

Зидарски радови су у завршној фази. Тренутно се зида завршно поље на звонику, док су на лађи храма сви зидарски радови већ завршени. Кровна конструкција је дар шумског газдинства “Градишка”. Такође, према ријечима свештеника Живка Илића, набављен је и бакар којим би требало да храм буде покривен.

“Бакар, јесте највећа ставка у изградњи сакралних здања, а захваљујући министру Зори Видовић обезбиједило га је Министарство финансија у Влади Републике Српске. Три крста приложиле су три генерације (дјед, син и унук) породице Радована Стојаковића из Ћукала. Већ су обезбијеђена и два звона, веће је дар домаћица из Ћукала а мање је купио проф. др Миленко Крајишник, декан Економског факултета Универзитета у Бањалуци”, каже Илић.

Прозори и врата су у фази израде, додаје Илић, који овом приликом жели да захвали свим добрим људима на досадашњој подршци у изградњи овог светог мјеста које ће, када се заврши, моћи примити више стотина вјерника.

Comments are closed.