Асфалтиран пут у Србац селу, почела санација пута у Брезовљанима
16. октобра, 2020.
Погоршана епидемиолошка ситуација у Српцу, нових 17 случајева вируса корона
17. октобра, 2020.

У посљедња два дана шест нових случајева вируса корона у Српцу

На подручју србачке општине у протекла 24 часа регистровано је пет нових случајева вируса корона од укупно осам тестираних лабораторијских узорака.

Ради се о двије мушке особе млађе животне доби и три женске особе, од којих је једна средње а двије млађе животне доби.

Јуче је такође евидентиран један случај а ради се у мушкарцу млађе животне доби из Српца који је запослен у Новој Тополи, а тестиран је у Градишци.

Све заражене особе имају блаже симптоме болести и налазе се у кућној изолацији.

Хигијенско-епидемиолошка служба Дома здравља Србац ради на утврђивању контаката и њиховом стављању под здравствени надзор.

У протекла 24 часа дошло је до значајног пораста броја заражених у Републици Српској јер су евидентирана 242 нова случаја од тестираних 716 лабораторијских узорака.

Ради се о 133 мушкарца и 109 жена од којих је 53 млађе, 159 средње и 30 лица старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 43 особе су из Бањалуке, 23 из Пала, 20 из Источног Новог Сарајева, 19 из Источне Илиџе, 17 из Зворника, 15 из Бијељине, 11 из Лакташа, по 10 из Требиња и Шипова, девет из Приједора, осам из Невесиња, седам из Сокоца, по пет из Српца и Челинца, по четири из Kотор Вароша и Фоче, по три из Kозарске Дубице и Новог Града, по двије из Билеће, Власенице, Градишке, Дервенте, Kнежева, Милића, Мркоњић Града, Оштре Луке и Теслића и по једна из Братунца, Добоја, Источног Старог Града, Лопара, Модриче, Новог Горажда, Рибника и Рудог.

У протекла 24 часа пријављена су два смртна случаја. Ријеч је о мушкарацима старије и средње животне доби из Шипова и Петрова.

До сада су у Републици Српској потврђена 11.154 случаја вируса корона, а преминуле су укупно 334 особе код којих је потврђен тест на овај вирус корона.

Из Штаба за ванредне ситуације општине Србац скрећу пажњу грађанима на озбиљност ситуације јер је епидемиолошка ситуација изразито погоршана, а број заражених на дневном нивоу је рекордан.  Из тог разлога је неопходно строго придржавање изречених мјера и препорука Општинског и Републичког штаба, Института за јавно здравство и других надлежних институција, а контролу њиховог поштовања ће вршити општинске инспекције, комунална полиција и припадници Полицијске станице Србац.

Comments are closed.