Трећи случај корона вируса у србачкој општини, заражен младић из Брезовљана
23. априла, 2020.
Забрана кретања ван мјеста пребивалишта од суботе у 12 до недјеље у 18 часова
24. априла, 2020.

У току реконструкција мреже водоводних инсталација у Дому културе

Због присутног дугогодишњег проблема цурења воде и стварања огромних губитака на мрежи, Kомунално предузеће “Водовод“ започело је реконструкцију водоводне мреже у објекту Дома културе Србац.

Технички руководилац Водовода, Милован Добрњац, рекао је да су инсталације на објекту дотрајале јер је зграда Дома културе изграђена давних седамдесетих година, па је присутан вишегодишњи проблем цурења воде што је представљало велики проблем и предузећу Водовод, али и Општини Србац.

Расписан је тендер за реконструкцију водоводне мреже на који се као најповољнији понуђач пријавило предузеће Водовод Србац, а постављање нових водоводних инсталација и хидрантске мреже почело је 13. априла када је склопљен уговор са начелником општине.

Вриједност радова износи 33.830 марака, а рок за завршетак је 60 дана.

„Извођењем радова смањиће се губици на водоводној мрежи и обезбиједиће се квалитетно снабдијевање водом објекта Дома културе и дијела стамбених јединица на спрату. Овим путем желим да захвалим начелнику општине Млађану Драгосављевићу што је имао разумијевања и у овим сложеним условима због епидемиолошке ситуације пронашао могућност да издвоји финансијска средства да се ријеши овај дугогодишњи проблем у нашој општини“, рекао је Добрњац.

Због пандемије вируса корона и ограниченог рада појединих субјеката смањена је наплата воде, кажу у Водоводу, тако да је у фебруару од привредних субјеката наплата била мања за 20 одсто, а код физичких лица за 10 одсто, што је у просјеку мање за 15 одсто, па из овог предузећа моле грађане да измире обавезу плаћања својих рачуна, како би Водовод могао да одржи редовно снабдијевање водом домаћинстава и привредних субјеката.

Плаћање рачуна може се извршити код инкасаната који редовно читају стање утрошка воде на терену или у пријемној канцеларији у Водоводу, уз поштовање свих превентивних мјера.

 

Comments are closed.