Србачка Бициклијада у недјељу 26. маја
3. маја, 2019.
Успјешан наступ Белог анђела у Новој Веси, васкршњи концерт прераста у традицију
3. маја, 2019.

У току припреме за 36. сазив бардачке колоније која почиње 22. јуна

Умјетнички савјет Ликовно-еколошке колоније „Бардача-Србац“ одржао је сједницу у Бањалуци на којој је договорено да ће 36. сазив ове реномиране културне манифестације бити одржан од 22. до 30. јуна и биће посвећен великом јубилеју: “800 година аутокефалности Српске православне цркве”, што је и тема колоније.

Сједници Умјетничког савјета присуствовали су предсједник Савјета и директор Центра за културу и спорт Сандра Михољчић и чланови Савјета, др Војислав Тркуља, др Александар Грандић, академски сликари и чланови Савјета проф. др Марин Милутиновић, Здравко Kруљ и Борис Еремић и секретар колоније Стеван Умљеновић.

На сједници Савјета је договорено да ће се на овогодишњу колонију позвати адекватни и реномирани умјетници који могу урадити квалитетна дјела на задату тему и да ће се том приликом водити рачуна да се код позивања сликара води рачуна о територијалном принципу,  односно да се позову сликари из Републике Српске и земаља окружења.

„Водићемо рачуна о полној структури умјетника, те позвати неколико младих сликара. Предвиђено је и да један дан сликари стварају у Српцу да би се колонија што више приближила грађанима а у плану је и једнодневни излет сликара у манастир Осовица“, рекла је Сандра Михољчић, предсједница Умјетничког савјета и директор Центра за културу и спорт.

Секретар колоније Стеван Умљеновић рекао је да је у плану и одржавање традиционалног Округлог стола на тему “800 година аутокефалности Српске православне цркве” и додао да ће колонија бити окончана изложбом насталих радова у Бардачи.

„Изражавамо захвалност Општини Србац, јер је одобрила средства за колонију а очекујемо средства и од Министарства просвјете и културе и многобројних спонзора“, рекао је Умљеновић.

 

Comments are closed.