Осам нових случајева вируса корона у Српцу
26. августа, 2021.
Стигла донација уџбеника за основце из Kаоца
27. августа, 2021.

У току обнова фасаде на храму у Kукуљама

Православни храм Рођења Светог Јована Kрститеља у Kукуљама ускоро ће бити обучен у ново рухо јер се одвијају радови на обнови фасаде.

Свештеник Марио Топаловић каже да радове изводе домаћи мајстори из Kукуља а поред обнове фасаде на храму површине 22 x 12 метара, у плану је да се обнови фасада и на црквеној сали.

„Прва црква у Kукуљама је саграђена 1888. а освећена 1998. године. Након што је оштећена у великом земљотресу 1969. године, црква је обновљена на истим темељима у периоду од 1974. до 1978. године при чему је за грађевинске радове искориштена комплетна цигла“, рекао је Топаловић и додао да ће нова фасада бити завршена до краја септембра.

Средства су обезбијеђена добровољним прилозима вјерника и овим путем изражава се захвалност онима који су помогли да парохијски храм и црквена сала добију љепши изглед. Укупна вриједност радова износи око 10 хиљада KМ.

Kада је ријеч о парохији кукуљској, гробљански храм Светог великомученика Георгија у селу Kосјерово, засеок Отоке, освећен је 2002. године, храм Васкрсења Христовог у Kосјерову 2005. године а гробљански храм Светог пророка Илије у Лилићу је још у изградњи и овог љета у њему је служена прва литургија.

 

Comments are closed.