Општина Србац организује превоз на обиљежавање Дана сјећања и Дана побједе
23. априла, 2019.
Рукометашице Српца поново славиле у Бањалуци, пао и Борац 3!
23. априла, 2019.

У току формирање школских саобраћајних патрола у Kобашу

У подручној школи у Kобашу протеклих дана вођене су активности на формирању школских саобраћајних патрола у циљу унапређења стања безбједности саобраћаја односно унапређења безбједности ученика на путним правцима до школских установа.

Чланови школске саобраћајне патроле учествоваће у школским манифестацијама када је неопходно регулисање саобраћаја уз присуство полицијских службеника са сигурних површина, а том приликом носиће свјетлоодбојне прслуке, плаве качкете и таблицу СТОП.

Тим поводом је у школи у Kобашу извршено тестирање ученика саобраћајне секције који су показали завидно знање у познавању саобраћајних правила и прописа из области безбједности саобраћаја. Обуци и тестирању су приступили ученици седмог разреда, чланови саобраћајне секције: Божидарка Ивановић, Радана Шарчевић, Kристина Девић, Анђела Савић и Амел Мујичић.

Тестирање су извршили представник Министарства унутрашњих послова РС и вођа саобраћајног сектора Илија Цвијић, представник Ауто-мото друштва Миленко Љубојевић и руководилац саобраћајне секције Виолета Балабан.

Практични и теоретски дио обуке извршио је вођа саобраћајног сектора Илија Цвијић док су радници Ауто-мото савеза Републике Српске опремили школске патроле. Полагању су могли приступити ученици са врлодобрим и одличним успјехом и примјерним владањем, а касније уколико дође до промјене у владању или успјеху губе се легитимације. Kандидатима који су положили испит накнадно ће бити уручене легитимације.

Наведене активности су проведене у циљу оспособавања ученика саобраћајних секција за активно учешће у раду саобраћајних патрола.

Текст и фотографије преузети су са интернет странице Основне школе “Јован Јовановић Змај” Србац.

 

 

Comments are closed.