Стенд-ап комедија Семира Гицића у уторак 19. новембра у Српцу
17. новембра, 2019.
Српчанка Александра Гаврановић освојила злато на свјетском карате првенству у Београду
18. новембра, 2019.

У Српцу засједала Републичка организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила

У Српцу је одржана редовна сједница Предсједништва Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила којом је предсједавао предсједник Вељко Лазић.

Kао гости на почетку сједнице присуствовали су начелник општине Млађан Драгосављевић и начелник Одјељења за оппшту управу Душко Митрић.

Обраћајући се скупу, начелник Млађан Драгосављевић је позитивно оцијенио досадашњу сарадњу општинске и републичке организације са структурама локалне власти у Српцу и изразио задовољство што је на челну функцију ове републичке организације дошао Српчанин Вељко Лазић, те пожелио успјешан рад новом руководству у наредном мандатном периоду.

Након тога у получасовном обраћању предсједник Лазић упознао је делегате о томе шта се све дешавало након изборне скупштине одржане 15. септембра ове године.

Посебно се осврнуо на постизборни период истакавши несарадњу секретара организације Исидоре Граорац која је била противкандидат за избор предсједника ове организације када је он добио 30 а Граорчева 22 гласа.

Основни суд је прихватио да региструје потпис предсједника Лазића али је она сматрала да је прекршен Статут и упутила жалбу Окружном суду.

Лазић је потом упознао делегате да је водио разговоре са предсједником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем и тражио да се од наредне године повећају средства за инвалиднине у износу од 10 одсто уз образложење да новчана маса постоји јер је током ове године већи број корисника изгубио своје право, као што су дјеца која су навршила 26 година живота.

Лазић је такође рекао да је Влада Републике Српске спремна да прошири Акциони план за запошљавање дјеце погинулих бораца и из категорије средње стручне спреме.

Забиљежен је апел предсједника Лазића да се сачува јединство ове организације која ужива углед, како на терену, тако и у владином сектору, те да мирно треба сачекати какву ће одлуку доњети Окружни суд Бања Лука по жалбеном поступку секретара Исидоре Граорац.

 

Comments are closed.