У петак 25. јуна без воде неколико села
23. јуна, 2021.
“Хуманитарни тикет у подне” – погодак за помоћ удружењу “Извор”
23. јуна, 2021.

У Српцу већ пет дана без новозаражених вирусом корона, једно лице преминуло

Према подацима хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац, током викенда и у првој половини ове седмице (од 19. до 23. јуна) на подручју србачке општине није било евидентираних нових случајева заразе вирусом корона, а у истом периоду пријављен је један смртни случај.

Ради о женској особи средње животне доби, која се налазила на болничком лијечењу.

Закључно са данашњим даном, на подручју општине Србац двије особе су активно позитивне на вирус корона, а пет особа има рјешења о кућној изолацији.

Од почетка пандемије, према подацима Одјељења за инспекцијске послове, на подручју општине Србац је заражено 1046 особа, од којих се опоравило 1000 особа, а преминула су 44 лица.

Иако је евидентно побољшање епидемиолошке ситуације, грађанима се скреће пажња на поштовање мјера које су на снази.

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа извршено је тестирање 304 лабораторијска узорка, а нови вирус корона потврђен је код шест особа, подаци су Института за јавно здравство РС.

Ради се о једној мушкој и пет женских особа, од којих су три средње и три старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, три особе су из Бањалуке и по једна из Пала, Шамца и Шипова.

Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су два смртна случаја код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о особама старије животне доби из Требиња и Теслића.

До сада су у Републици Српској потврђена 64.334 случаја вируса корона, а преминуло је укупно 3.778 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

Опоравило се 49.257 особа, а тестирано је укупно њих 283.497.

Comments are closed.