Црвени крст Србац: Обавјештење за добровољне даваоце крви
8. априла, 2021.
Манастир Осовица прославио храмовну славу Благовијести
8. априла, 2021.

У Српцу три нова случаја вируса корона

Према посљедњем извјештају Института за јавно здравство РС у општини Србац у протекла 24 сата забиљежена су три нова случаја заразе вирусом корона.

У хигијенско-епидемиолошкој служби Дома здравља Србац наводе да се ради о двије женске особе средње животне доби које имају блаже симптоме болести и налазе се у кућној изолацији, док о трећој зараженој особи немају података. Додаје се да је настављена вакцинација грађана старијих од 65 година вакцином Астра Зенека.

Закључно са данашњим даном, на подручју општине Србац у изолацији се налази 91особа, од којих су 24 активно позитивне на вирус корона. Од почетка пандемије на подручју општине Србац је заражено 906 особа, од којих се опоравило 846, а преминуло је 36 лица.

У посљедња 24 часа у Републици Српској извршено је тестирање 1.154 лабораторијска узорка, а нови вирус корона потврђен је код 457 особа, док је од посљедица заразе преминуло 16 особа.

Kада је ријеч о новозараженима, ради се о 207 мушких и 250 женских особа, од којих је 31 млађе, 265 средње и 161 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 115 особа је из Баљалуке, 58 из Бијељине, 22 из Дервенте, по 20 из Добоја и Лакташа, 17 из Требиња, 15 из Градишке, 14 из Приједора, по 12 из Теслића и Шипова, 11 из Рогатице, по 10 из Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева и Фоче, по девет из Kозарске Дубице и Прњавора, по осам из Модриче и Мркоњић Града, седам из Челинца, по шест из Вишеграда, Зворника, Пала и Шековића, по пет из Брода, Kотор Вароша и Чајнича, по четири из Билеће, Угљевика и Шамца, по три из Братунца, Рибника и Српца, по двије Берковића и Kрупе на Уни и по једна из Гацка, Новог Града, Пелагићева, Петровца, Петрова и Сребренице.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 16 смртних случајева код којег је потврђено присуство вируса корона. Ради се о особама средње и старије животне доби од којих су по три особе из Бањалуке, Модриче и Бијељине и по једна из Приједора, Прњавора, Осмака, Рогатице, Требиња, Kрупе на Уни и Добоја.

До сада је у Републици Српској потврђено 56.718 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 2.878 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

Comments are closed.