Прва штрапаријада у Жупском Разбоју окупила учеснике из десетак градова
13. септембра, 2021.
Вриједна донација за србачки Дом здравља од донатора из Аустрије
13. септембра, 2021.

У Српцу три нова случаја вируса корона, једно лице преминуло

На подручју србачке општине у данима викенда регистрована су три нова случаја вируса корона а сви резултати добијени су брзим антигенским тестирањем, саопштено је из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац.

Ради се о мушкарцу млађе животне доби и једној жени млађе и средње животне доби, а сви имају блаже симптоме и налазе се у кућној изолацији.

Закључно са данашњим даном, тренутно је 49 особа активно заражено вирусом корона у Српцу а у кућној изолацији је 137 особа од чега је 88 било у контакту са зараженима.

У Републици Српској у протекла 24 часа извршено је тестирање 218 лабораторијских узорака путем PCR теста а нови вирус потврђен је код 66 особа. Пријављено је 15 смртних случајева међу којима је и једна особа из Српца.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 681 а на респиратору је 57 особа. Под здравственим надзором тренутно су 5374 особе.

Апелује се грађанима да се одазову позиву на вакцинацију која се може извршити у хигијенско-епидемиолошкој служби Дома здравља Србац без претходног заказивања. Вакцинација се врши у времену од 9 до 14 часова а данас је на распореду прва доза Спутњик В вакцине, сутра и прекосутра прва доза и ревакцинација Синофарма, у четвртак прва доза Фајзера а у петак ревакцинација Спутњик В вакцином за особе које су вакцинисане од 23. до 26. јула ове године.

Comments are closed.