Чланови Видете учествовали на планинарском слету у Броду
12. октобра, 2021.
Одата почаст погинулим борцима поводом Дана и крсне славе општине Србац
12. октобра, 2021.

У Српцу седморо новозаражених вирусом корона и двоје преминуло

У протекла 24 часа на подручју србачке општине регистровано је седам нових случајева вируса корона а резултати су добијени брзим антигенским тестирањем, саопштено је из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац.

Ради се о двије мушке и пет женских особа, од чега је један мушкарац млађе а један средње животне доби, једна жена млађе, три средње и једна старије животне доби. Сви заражени имају блаже симптоме и налазе се у кућној изолацији.

У протеклим данима евидентирана су и два смртна случаја особа из Српца које су биле заражене вирусом корона и имале низ придружених обољења, а налазиле су се на болничком лијечењу. Од почетка пандемије преминула су 54 лица из Српца код којих је било утврђено присуство вируса корона.

Закључно са данашњим даном у Српцу је 39 особа активно позитивно на нови вирус а у изолацији се налазе 94 лица, од чега је 55 било у контакту са зараженима.

У Републици Српској у протекла 24 часа извршено је тестирање 735 лабораторијских узорака а вирус корона откривен је код 331 особе. Институту за јавно здравство РС пријављено је и 20 смртних случајева.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 675 а на респиратору је 57 особа. Под здравственим надзором су 7733 особе.

У хигијенско-епидемиолошкој служби Дома здравља Србац данас до 14 часова ће се вршити Спутњик В вакцинација и ревакцинација за особе вакцинисане 22.9.2021. године. У четвртак је предвиђена Фајзер вакцинација и ревакцинација а у петак СиноВак вакцинација.

Ревакцинација особа вакцинисаних 21.07.2021. године вакцином АстраЗенека биће помјерена за 20.10.2021. године.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.