Расписан конкурс за утврђивање статуса удружења од јавног интереса
7. септембра, 2021.
Прекид у испоруци струје у Лепеници у четвртак 9. септембра
8. септембра, 2021.

У Српцу седам нових случајева вируса корона

На подручју србачке општине у посљедња 24 часа регистровано је још седам нових случајева вируса корона а резултати су добијени брзим антигенским тестирањем, саопштено је из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац.

Ради се о четири мушке и три женске особе, од чега су два мушкарца млађе и по један средње и старије животне доби и по једна жена млађе, средње и старије животне доби. Сви заражени имају блаже симптоме и налазе се у кућној изолацији.

У протекла 24 часа у Републици Српској је тестиран 581 лабораторијски узорак PCR тестом а вирус корона потврђен је код 251 особе. Пријављено је и седам смртних случајева, међу којима нема особа из Српца.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 507 а на респиратору је 45 особа. Под здравственим надзором тренутно су 3903 особе.

Апелује се грађанима да и наредних дана приступе вакцинацији без претходног заказивања у хигијенско-епидемиолошкој служби Дома здравља Србац. Данас до 14 часова на распореду је прва доза Фајзер вакцине. Вакцинација ће се вршити и наредних дана од 9 до 14 часова, а у сриједу и четвртак је предвиђена прва доза и ревакцинација Синофарма док је у петак ревакцинација Фајзер вакцином.

Comments are closed.