Начелник Млађан Драгосављевић расписао јавни позив за додјелу 20 пластеника са додатном опремом
19. јуна, 2019.
Одбор ратних војних инвалида ради на побољшању статуса борачких категорија
20. јуна, 2019.

У Српцу сахрањен Остоја Ољача, посланик из првог сазива Народне скупштине РС

На градском гробљу у Српцу данас је сахрањен Остоја Ољача, народни посланик из првог сазива Скупштине српског народа у БиХ.

Сахрани угледног Српчанина који је преминуо 18. јуна у 72. години живота, присуствовао је велики број грађана Српца и околних мјеста.

Ољача је био члан Асоцијације “Ствараоци Републике Српске”, а носилац је и Ордена Немањића.

Телеграме саучешћа поводом његове смрти, између осталих, упутили су српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и предсједник Народне скупштине РС Недељко Чубриловић који су истакли да је Ољача заједно са осталим члановима првог сазива парламента стварао историју Српске на чему ће му Република Српска и њен народ бити вјечно захвални.

У њиховим телеграмима се такође наводи да ће Ољача остати упамћен као човјек који је имао и храброст и вољу да у најтежем времену за свој народ остане овдје, преузме одговорност и заједно са осталима удари темеље Републике у којој данас живимо.

Скупштина српског народа БиХ проглашена је 24. октобра 1991. године у Сарајеву, након што су 14. октобра српски посланици прегласани у Скупштини тадашње СР БиХ.

Comments are closed.