Још један случај вируса корона у Српцу, заражен мушкарац средње животне доби
14. августа, 2020.
Пет нових случајева вируса корона у Српцу
16. августа, 2020.

У Српцу регистрован још један нови случај вируса корона

У протекла 24 часа евидентирана је још једна особа заражена вирусом корона а ради се о мушкарцу средње животне доби из Српца који је био у контакту са особама зараженим протеклих дана.

Ова особа је смјештена у кућни карантин гдје ће боравити наредне двије седмице и тренутно је доброг здравственог стања, без симптома болести.

Ради се о трећем случају вируса корона у задња три дана у Српцу а од почетка пандемије укупно је заражена 71 особа са подрчја наше општине.

У Републици Српској у протекла 24 часа вирус корона је потврђен код 89 особа а тестирано је 489 лабораторијских узорака.

Ради се о 52 мушке и 37 женских особа, од којих је 16 млађе, 57 средње и 16 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 22 особе су из Бањалуке, 14 из Пала, шест из Рибника, пет из Градишке, по четири из Зворника, Угљевика и Фоче, по три из Бијељине, Kозарске Дубице, Мркоњић Града и Челинца, по двије из Братунца, Лакташа, Лопара, Новог Града, Сокоца и Сребренице и по једна из Вишеграда, Гацка, Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Kостајнице и Српца.

До сада је у Републици Српској потврђено 6.063 случаја вируса корона, а преминуло је укупно 211 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

Comments are closed.