Српчани присуствовали парастосу за српске борце и цивиле у насељу Унка код Брода
19. августа, 2021.
Kућа за демобилисаног борца Драгу Мирјанића из Нове Веси стављена под кров
19. августа, 2021.

У Српцу пет нових случајева вируса корона, једно лице преминуло

У протекла 24 часа на подручју србачке општине регистровано је још пет нових случајева вируса корона а сви узорци добијени су брзим антигенским тестирањем, саопштено је из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац.

Ради се о двије мушке и три женске особе, од којих је један мушкарац млађе а један старије животне доби, те двије жене млађе и једна средње животне доби. Сви заражени имају блаже симптоме болести и налазе се у кућној изолацији.

Закључно са данашњим даном, на подручју србачке општине је тренутно 61 активан случај вируса корона. У кућној изолацији се налази 146 особа, од чега је 85 било у контакту са лицима која су позитивна на нови вирус.

Према извјештају Института за јавно здравство, у последња 24 часа преминуло је једно старије лице из Српца које је боловало од новог вируса, а ради се о мушкарцу старије животне доби који се налазио на болничком лијечењу. Од почетка пандемије, преминуло је 45 особа због посљедица ове болести и низа придружених обољења.

Укупно су 1164 особе са подручја србачке општине биле заражене вирусом корона а опоравило се 1059.

На територији Републике Српске у порасту је број обољелих од вируса корона. У протекла 24 часа, путем PCR теста прикупљена су 373 лабораторијска узорка, од чега је нови вирус потврђен код 106 особа.

До сада је у Републици Српској потврђено 65.123 случаја вируса корона, а преминуло је укупно 3.825 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 139, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 77, а у осталим болницама 62. На респиратору је 8 особа (6 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 2 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно су 1.134 особе, а надзор је завршен код 194.095 особа.

Comments are closed.