Малишани вртића на дјечијој скупштини истакли своја права
6. октобра, 2021.
Одржан велики јесењи маскенбал у организацији Цезара
6. октобра, 2021.

У Српцу пет нових случајева вируса корона

У протекла 24 часа на подручју србачке општине регистровано је пет нових случајева вируса корона а резултати су добијени брзим антигенским тестирањем, саопштено је из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац.

Ради се о мушкарцу средње животне доби, три жене млађе и једној старије животне доби. Сви заражени имају блаже симптоме и налазе се у кућној изолацији.

Закључно са данашњим даном у Српцу је 30 особа активно позитивно на вирус корона а у кућној изолацији је 70 лица од чега је њих 40 било у контакту са зараженима.

У посљедња 24 часа у Републици Српској је извршено тестирање 808 лабораторијских узорака а вирус корона потврђен је код 346 особа. Институту за јавно здравство пријављено је 16 смртних случајева међу којима нема особа из Српца.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 731 а на респиратору је 68 особа. Под здравственим надзором је 7649 особа.

У хигијенско-епидемиолошкој служби Дома здравља Србац данас до 14 часова ће се вршити вакцинација и ревакцинација Синофарм вакцином а сутра од 9 до 14 часова на распореду је Фајзер вакцинација и ревакцинација. У петак од 9 до 14 часова моћи ће се примити прва доза Спутњик В вакцине.

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.