У недjељу општина Србац без струје више часова
27. августа, 2021.
Препоруке за одржавање наставе у школама у Српској
27. августа, 2021.

У Српцу пет нових случајева вируса корона

У посљедња 24 часа на подручју србачке општине регистровано је пет нових случајева вируса корона, од чега су четири лица тестирана брзим антигенским тестом а једно лице PCR тестом, саопштено је из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац.

Ради се о два мушкарца старије животне доби, једној жени средње и двије старије животне доби. Сви заражени имају блаже симптоме и налазе се у кућној изолацији.

Закључно са данашњим даном, на подручју србачке општине је тренутно активан 51 позитиван случај вируса корона а у кућној изолацији је 125 лица, од чега је њих 74 било у контакту са зараженима.

У Републици Српској у протекла 24 часа евидентирано је 195 новозаражених путем PCR теста, а тестирано је 718 лабораторијских узорака. У истом периоду пријављена су три смртна случаја од посљедица вируса корона.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 277 а на респиратору су 23 особе. Под здравственим надзором је тренутно 2277 особа.

Општински штаб за ванредне ситуације апелује грађанима на потребу поштовања епидемиолошких мјера и приступања вакцинацији као најбољег начина за борбу против ове заразне болести.

 

 

 

 

Comments are closed.