Српчани на Трибалион Челенџ трци на Тари
22. септембра, 2021.
Ученице из Српца освојиле 2. мјесто на такмичењу из познавања кинеске културе
23. септембра, 2021.

У Српцу осам нових случајева вируса корона

На подручју општине Србац у посљедња 24 часа регистровано је осам нових случајева вируса корона и сви позитивни узорци добијени су брзим антигенским тестирањем , саопштено је из Хигијенско – епидемиолошке службе Дома здравља Србац.
Ради се о четири мушке особе, од којих је једна особа старије, а три средње животне доби и четири женске особе , од којих је једна старије , двије средње и једна млађе животне доби. Сви имају блаже симптоме болести и налазе се у кућној изолацији.
Закључно са данашњим даном, активно је позитивно 58 особа из Српца, а у кућној изолацији се налази 213 лица.
Закључно са данашњим даном укупно позитивних на подручју наше општине било је 1386 особе од којих је оздравило 1283. Нажалост од вируса корона биљежимо и 46 смртних случајева.
Из Хигијенско епидемиолошке службе Дома здравља Србац подсјећају да је сутра у периоду од 9 до 14 часова на распореду вакцинација и ревакцинација вакцином Астра Зенека, као и ревакцинација вакцином Синофарм.
У посљедња 24 часа, у РС извршено је тестирање 916 лабораторијских узорка, а нови вирус корона потврђен је код 396 особа, а од посљедица заразе је преминуло 11 особа.
До сада је у Републици Српској потврђено 73.375 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 4.120 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, тестиране су укупно 316.064 особе.
Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 695. На респиратору је 57 особа .
У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 10.463 особе.

Comments are closed.