Отворена изложба слика „Kошнице плетаре“ академског сликара Михаила Раките
4. јуна, 2021.
Организована посјета ратном команданту србачке бригаде Миодрагу Сувајцу
5. јуна, 2021.

У Српцу одржан грађански форум „Обећано! Учињено?“

Трећи грађански форум „Обећано! Учињено?“ одржан је у сриједу у Српцу са циљем промоције културе дијалога, али и едукације грађана на који начин могу да да буду активни учесници промјена у својој мјесној заједници и свом граду.

Пројекат „Обећано! Учињено?“ се реализује са циљем повећања свијести и одговорности грађана да се активно укључе у рјешавање проблема у својој локалној заједници, као и избору њихових представника у оквиру мјесних заједница, те утврђивања да ли се предизборна обећања остварују.

Гости одборници форума су били Александар Бабић, Данијела Божић Новковић и Желимир Урић а омогућен је био и пренос уживо на порталу Микро мрежа.

Иницијативе које су усвојене кроз дијалог одборника и присутних грађана су усмјерене на то да се станови предвиђени за младе брачне парове, а који су још у изградњи, прошире и на старије брачне парове који су још увијек подстанари и немају могућност рјешавања стамбеног питања.

Закључено је да је потребно у што скорије вријеме одржати тематску сједницу Скупштине општине Србац у вези привредног развоја општине, као и на тему којим активностима и мјерама задржати младе у овој општини.

Предложено је да се упути допис Полицијској станици Србац и затражи повратна информација у вези уништавања паркова у граду и туристичке табле на Бардачи, јер су камере забиљежиле ово уништавање, а до сада није познато ко су починиоци и да ли су санкционисани.

Одборници ће се за наведене иницијативе залагати у скупштинским клупама.

Пројекат реализује Центар модерних знања Бања Лука.

 

Comments are closed.