У Српцу одржани бесплатни мамографски прегледи за 58 жена
28. маја, 2021.
Пандемија није омела Црвени крст у мисији хуманости
29. маја, 2021.

Представа “Љубавни оглас” одиграна у Српцу

У Дому културе у Српцу синоћ је гостовала глумица Весна Анђелковић из Љубљане која је публику одушевила хумористичном монодрамом “Љубавни оглас”.

Представа је рађена по тексту Васка Полича, Весне Анђелковић и Мирјане Рибич. У питању је прича о Зорки која, пошто не нађе свог изабраника у Лесковцу, одлучи се за живот у Европској унији и одлази у Љубљану. Између бројних сусрета и догађаја на том путу, љубавни оглас ће остати њена посљедња нада.

“Моји утисци су вечерас заиста посебни. Послије 14 мјесеци сам у четвртак навече поново играла у Челинцу, а затим у Српцу. Ова представа ми пуно значи с обзиром да је наставак старе Зорке која је доживљавала сличне ситуације у Лесковцу и након тога се одлучи да оде у Словенију“, рекла је Анђелковић.

Она је додала да је захвална публици јер јој је гостовање у Српцу и уопште у Републици Српској, много недостајало, обзиром да игра представе на матерњем језику.

Анђелковићева већ 15 година живи у Љубљани. Kако каже, већ размишља да се врати поново у Србију. Почела је глумити у ужичком позоришту.

“Било је пуно представа, од Шекспира до Kафке, дјечијих представа. Било је сарадње са добрим редитељима и пуно премијера, чак по девет премијера годишње“, присјећа се глумица почетка каријере.

Kада су планови у питању, каже да је у припреми монодрама једне јаке историјске личности, Kатарине Бранковић, која је била посљедња грофица цељска, кћи Ђурађа Бранковића и проклете Јерине из 15. вијека.

Ово је било друго гостовање Весне Анђелковић у организацији Центра за културу и спорт Србац. Први пут се србачкој публици представила 2019. године са комедијом ”Љубав на лесковачки начин”.

 

Comments are closed.