Објављена коначна ранг листа стипендиста општине Србац
27. фебруара, 2019.
Kњига „Божићне приче“ наишла на одличан пријем у Бањалуци
28. фебруара, 2019.

У Српцу одиграна представа „Љубав на лесковачки начин“

У организацији Центра за културу и спорт синоћ је у Дому културе одиграна позоришна представа „Љубав на лесковачки начин“ у извођењу глумице Весне Анђелковић. Представа говори о Зорки Мантиној, избирачици из старог Лесковца између два свјетска рата, када је Лесковац доживио културни и привредни процват.

Српчани су веома топло поздравили причу о богатој удавачи Зорки која жели сама да изабере мужа, без родитељског утицаја, али свакоме просцу нађе ману.

„Ово је духовита прича о љубавним јадима лесковачке дјевојке а нагласак је на вјечном бирању између жене и мушкарца. У припреми је наставак ове приче када ће Зорка отпутовати у Словенију. Када завршим овај позоришни комад поново ћу доћи у Србац“, рекла је Весна Анђелковић и додала да је представа добро примљена у читавом региону.

Истиче да је у изворној варијанти представа први пут одиграна прије десетак година а до сада је извођена више од стотину пута.

Анђелковићева потписује адаптацију, драматургију и режију ове представе која је настала по тексту Ненада Kражића “Зорка и момцови”.

 

 

Comments are closed.