Данас без нових заражених у Српцу, обавезно ношење маски и забрањена већа окупљања
26. јуна, 2020.
Завршена израда монографије општине Србац
26. јуна, 2020.

У Српцу обиљежен Међунарoдни дан борбе против злоупотребе и кријумчарења дроге

Поводом обиљежавања Међунардног дана борбе против злоупотребе и незаконитог промета дрогама, припадници Полицијске станице Србац дијелили су данас пролазницима летке и промотивни материјал за кампању „Одлучни у супротстављању!“.

Основни циљ је да се прошири свијест о проблемима и штетним посљедицама које доноси злоупотреба опојних дрога, нарочито младим људима, те подстакну активности на превенцији, откривању и санкционисању починилаца.

Замјеник командира Полицијске станице Србац, Далибор Николић, нагласио је потребу укључивања у борбу против кориштења недозвољених супстанци.

„Апелујемо родитељима и другим грађанима да помогну младој особи да се ослободи зависности прије него што настану трајне посљедице на здравље и личност. Такође апелујемо грађанима да евентуална сазнања у вези злоупотребе опојних дрога пријаве полицијским службеницима како би заштитили животе младих“, рекао је Николић.

Он додаје да је у току ове године забиљежено једно кривично дјело злоупотребе опојних дрога, приликом чега је одузето три грама марихуане, 125 грама опојне дроге „спид“ и 45 таблета екстазија и додаје да је тренутно у току акција „Плантажа 2020“, којом се предузимају активности на откривању кривичних дјела и прекршаја из области опојних дрога.

 

Comments are closed.