Страдање Српчана на озренско-возућком ратишту остаје вјечна опомена
9. септембра, 2020.
Одобрено 11 пројеката омладинских група из Српца у вриједности од 12.244 KМ
10. септембра, 2020.

У Српцу обиљежен Дан ратних војних инвалида

Делегација Удружења ратних војних инвалида општине Србац, на челу са Милорадом Станишљевићем, данас је поводом Дана инвалида Републике Српске положила цвијеће и запалила свијеће за погинуле саборце чија су имена уклесана на централном спомен обиљежју у Српцу.

У име Општинске управе цвијеће су положили начелник Одјељења за општу управу Душко Митрић и шеф Одсјека за борачко-инвалидску заштиту Боривоја Врсајковић.

Дан инвалида Републике Српске који се обиљежава 10. септембра утврђен је као датум на сједници Скупштине Савеза ратних војних инвалида 2018. године, а до тада је ово удружење полагање цвијећа организовало 3. децембра на Међународни дан инвалида.

Општинско удружење ратних војних инвалида основано је 2009. године, има 87 чланова и главни задатак је брига о саборцима који су на ратиштима задобили повреде које су проузроковале инвалидност од прве до десете карегорије.

„За протеклих осам мјесеци ове године Удружење РВИ Србац у два наврата уручило је једнократне новчане накнаде за око 20 ратних војних инвалида који се налазе у стању социјланих потреба“, рекао је Станишљевић и додао да ће пружање помоћи својим саборцима бити пракса и убудуће.

 

Comments are closed.