Пољско гробље у Новом Мартинцу уређено уз помоћ Владе Републике Пољске
13. септембра, 2019.
Kоњички клуб “Ипсилон” забиљежио помак у овој години
16. септембра, 2019.

У Српцу обиљежен Дан несталих и погинулих

Општинска организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Србац обиљежила је протеклог викенда Дан несталих и погинулих у одбрамбено-отаџбинском рату.

Овај догађај је обиљежен у сарадњи са Одбором за његовање традиције ослободилачких ратова општине Србац а тим поводом организован је парастос на централном спомен обиљежју кога је служио свештеник Александар Kустурић.

Прије парастоса минутом ћутања одата је пошта свим настрадалим током протеклог рата, након чега су делегације Општине Србац, Борачке организације Србац, СУБНОР-а Србац и организатора положиле цвијеће и запалиле свијеће за покој душа погинулих и несталих бораца Војске Републике Српске.

О проблемима проналаска још 1662 нестала лица из Републике Српске, од којих је девет из Српца, говорио је предсједник Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, Вељко Лазић, истакавши да је главни кривац за нерад на трагању за несталим лицима Институт БИХ кога, по његовом мишљењу, треба хитно укинути или трансформисати о чему је ових дана упознао и предсједника Републике Српске Жељку Цвијановић.

Лазић је јуче на изборној скупштини у Бањалуци већином гласова изабран за новог предсједника Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила, а на овој позицији наслиједио је досадашњег предсједника Недељка Митровића.

 

 

Comments are closed.