Одржане обуке о пластеничкој производњи у склопу пројекта Општине Србац и ИРБ РС
12. фебруара, 2021.
„Ц.Е.З.А.Р.“ омогућава средњошколцима прво радно искуство
15. фебруара, 2021.

У Српцу обиљежен Дан бораца одбрамбено-отаџбинског рата

Поводом Дана бораца одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, данас је у спомен соби служен парастос за погинуле борце са подручја општине Србац.

Цвијеће су положиле делегације Борачке организације, Општине Србац, Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, Удружења ратних војних инвалида, СУБНОР-а и Уједињеног равногорског покрета.

Делегацију Општине Србац предводили су замјеник начелника општине Владимир Гужвић и предсједник Скупштине општине Милош Будић.

Парастос је служио свештеник Петко Вуковић који је одао захвалност страдалим борцима што су омогућили да данас живимо у слободи.

Присутнима се обратио и предсједник Борачке организације Србац, Горан Плотан, који је честитао данашњи празник свим борцима који су учествовали у стварању Републике Српске и истакао да Срби као народ морају да буду уједињени, како би Републику Српску сачували и за будуће генерације.

Плотан је поменуо и материјални статус бораца, истакавши да су инвалиднине и борачки додаци веома мали и напоменуо да је пред Борачком организацијом у Републици Српској тежак задатак, а то је да се износ накнада повећа. Он је додао да ће, док не дође до тога, општинска организација помагати борцима путем Фонда солидарности.

„Борачка организација је прошле године основала Фонд солидарности путем кога смо успјели да помогнемо неким саборцима и имали смо доста активности, а надамо се да ћемо већ у априлу обезбиједити још три грађевинска пакета за изградњу кућа. У плану је да ове године помогнемо санацију стамбених објеката за 10 домаћинстава из борачких категорија и надамо се да ћемо у тим намјерама успјети“, рекао је Плотан и упутио захвалност Општини Србац, као и свим фирмама и појединцима који су подржали досадашњи рад Фонда.

 

Comments are closed.