За обнову средњошколског центра и школе у Кукуљама издвојено 1.3 милиона KМ
4. новембра, 2020.
Потписан Протокол о поступању у случају насиља у породици
5. новембра, 2020.

У Српцу 11 нових случајева вируса корона

На подручју србачке општине у посљедња 24 часа регистровано је још 11 случајева вируса корона а ради се о шест особа мушког и пет особа женског пола. У питању су двије особе старије, пет средње и три особе млађе животне доби.

Према информацијама из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац, заражене особе се налазе у кућној изолацији са блажим симптомима болести.

У посљедња 24 часа пет пацијената из наше општине који су лежали на Covid одјељењима Универзтитетско-клиничког центра РС и Опште болнице Градишка отпуштени су на кућно лијечење након побољшања здравственог стања, наводе у овој служби.

Према информацијама из Одјељења за инспекцијске послове општине Србац, тренутно је 207 лица у кућној изолацији од чега је 87 активно заражених вирусом корона а остали број се односи на особе које су биле у блиском контакту са обољелима.

Од почетка пандемије регистрован је 321 случај позитивних новим вирусом у Српцу, од чега је оздравило 226 лица а преминуло осморо.

Из Општинског штаба за ванредне ситуације поручују да је стање и даље изузетно тешко а све даље процјене су неизвјесне, јер је и даље присутан јако висок проценат заражених особа, нарочито оних који се налазе на болничком лијечењу. Због тога се апелује грађанима да најозбиљније схвате ову ситуацију и буду досљедни у поштовању свих препоручених мјера Републичког и Општинског штаба, Института за јавно здравство и других надлежних институција.

На територији Републике Српске у посљедња 24 часа евидентиране су 622 новообољеле особе а тестиран је 1431 лабораторијски узорак.

Према мјесту пребивалишта, 150 особа је из Бањалуке, 78 из Бијељине, 52 из Зворника, 40 из Добоја, 26 из Лакташа, 23 из Теслића, 21 из Фоче, 19 Чајниче, 16 из Рогатице, по 15 из Приједора и Угљевика, по 14 из Дервенте и Kнежева, по 13 из Градишке, Прњавора и Kотор Вароша, 11 из Српца, по девет из Братунца и Шамца, осам из Челинца, по седам из Лопара и Мркоњић Града, по шест из Kозарске Дубице, Модриче и Хан Пијеска, пет из Шековића, четири из Требиња, по тре и из Брода, Kостајнице, Станара и Шипова, по два из Новог Града, Новог Горажда и Петрова и по једна из Билеће, Вишеграда, Милића и Пала.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 18 смртних случајева код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о 12 мушкараца и шест жена средње и старије животне доби из Бањалуке (пет особа), Источног Новог Сарајева (двије особе), Сокоца, Пала, Источне Илиџе, Фоче, Градишке, Прњавора, Угљевика, Зворника, Kнежева, Лакташа и Бијељине.

До сада је у Републици Српској потврђено 20.519 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 487 особа код које је потврђен тест на нови вирус корона.

Comments are closed.