Плаћање комуналне накнаде и пореза на непокретност законска обавеза
25. новембра, 2020.
Конкурс за додјелу стипендија студентима другог и трећег циклуса из Фонда “Др Милан Јелић”
25. новембра, 2020.

У Српцу још два нова случаја вируса корона

На подручју србачке општине у посљедња 24 часа евидентирана су још два нова случаја вируса корона а ради се о мушкарцима старије животне доби који су хоспитализовани на Универзитетско-клиничком центру Републике Српске у Бањалуци, саопштено је из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац.

У овом тренутку, мјерама кућне изолације у Српцу обухваћено је 61 лице од чега је 17 активно позитивних на вирус корона. Од почетка пандемије, регистровано је 377 случајева, од чега се опоравило 350 лица а 10 је преминуло.

У посљедња 24 часа на територији Републике Српске нови вирус корона потврђен је код 417 особа а извршено је тестирање 1045 лабораторијских узорака. 

Ради се о 224 мушке и 193 женске особе, од којих је 51 млађе, 253 средње и 113 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта 104 особе су из Бањалуке, 60 из Бијељине, 18 из Добоја, по 15 особа је из Приједора и Требиња, по 14 из Зворника, Лакташа и Прњавора, по 12 особа је из Вишеграда и Угљевика, по десет из Градишке, Источне Илиџе и Рогатице, по седам особа је из Источног Новог Сарајева, Невесиња и Пала, шест особа је из Билеће, по пет из Братунца, Лопара, Модриче, Новог Града, Теслића и Шековића, по четири из Дервенте, Рибника, Сокоца и Челинца, по три особе из Козарске Дубице, Костајнице, Мркоњић Града, Фоче и Шипова, по двије из Берковића, Власенице, Гацка, Котор Вароша, Новог Горажда, Петровца и Српца и по једна особа је из Језера, Калиновика, Кнежева, Љубиња, Трнова, Чајнича и Шамца.

Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 29 смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона.

Ради се о 20 мушких и девет женских особа средње и старије животне доби од којих је пет особа из Бањалуке, по двије из Гацка, Зворника, Добоја, Теслића, Мркоњић Града и Требиња и по једно лице из Братунца, Невесиња, Бијељине, Модриче, Шамца, Дервенте, Приједора, Градишке, Котор Вароши, Лакташа, Власенице и Шековића.

До сада је у Републици Српској потврђено 28.555 случајева вируса корона, а преминула је укупно 941 особа код које је потврђен тест на овај вирус.

Будући да је у Српској ових дана поново у порасту број обољелих, скреће се пажња грађанима на максималан опрез и обавезу поштовања свих прописаних мјера. 

Comments are closed.