Владимир Теиновић 108. пут даровао крв
15. априла, 2021.
Српчанима подијељен бесплатан кромпир
16. априла, 2021.

У Српцу још четири особе заражене вирусом корона

На подручју општине Србац у посљедња 24 часа евидентирана су четири нова случаја вируса корона, наводи се у саопштењу из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац.

Ради се о двије женске и двије мушке особе старије животне доби, од којих је једна задржана на болничком лијечењу. Присуство вируса корона код поменутих лица утврђено је брзим антигенским тестирањем, док према подацима Института за јавно здравство Републике Српске, гдје се тестирање врши PCR тестовима, позитивних из Српца није било.

Закључно са данашњим даном, на подручју општине Србац, у изолацији се налази 75 особа, од којих је 29 активно позитивно на вирус корона.

Од почетка пандемије у србачкој општини је заражено 938 особа, од којих се опоравило 872, а преминуло је 37 лица.

Према посљедњим подацима Института за јавно здравство, на вирус корона позитивно је још 232 грађана, од 713 тестираних у Српској. Ради се о 116 мушких и 116 женских особа, од којих је 28 млађе, 132 средње и 72 особе старије животне доби. Према мјесту пребивалишта, 36 особа је из Бањалуке, 31 из Бијељине, 18 из Добоја, 15 из Приједора, 13 из Дервенте, по 11 из Градишке о Невесиња, 10 из Лакташа, по осам из Прњавора и Шипова, по пет из Kнежева, Kозарске Дубице, Модриче, Челница и Шамца, по три из Власенице, Источног Новог Сарајева, Теслића и Угљевика, по двије из Братунца, Kостајнице и Лопара и по једна из Вишеграда, Kрупе на Уни, Милића, Петровца, Петрова, Станара и Хан Пијеска.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су 24 смртна случаја код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о особама средње и старије животне доби од којих су четири особе из Бањалуке, три из Градишке, по двије из Добоја, Kозарске Дубице, Приједора, Теслића и Зворника и по једна из Угљевика, Сребренице, Билеће, Фоче, Лакташа, Мркоњић Града и Источне Илиџе

До сада је у Републици Српској потврђено 58.865 случајева вируса корона, а преминуле су укупно 3.083 особе код којих је потврђен тест на вирус корона.

Comments are closed.