У посљедња 24 часа један смртни случај и 9 заражених вирусом корона у Српцу
23. марта, 2021.
Мјештани Корова организовали акцију за примјер
24. марта, 2021.

У Српцу још деветоро заражених вирусом корона

У последња 24 часа према подацима Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац, на подручју србачке општине регистровано је деветоро новообољелих особа од вируса корона.

Од укупног броја, према извјештају Института за јавно здравство РС, PCR тестом вирус корона је потврЂен код двије особе, а ријеч је о двије женске особе, једној старијој која је смјештена на болничко лијечење на УКЦ РС и једној средње животне доби која има блаже симптоме и налази се на кућном лијечењу.

У истом периоду у хигијенско-епидемиолошкој служби брзим антигенским тестом вирус корона потврђен је још код седам особа. Ради се о пет мушких и двије женске особе, од којих је једна женска особа старије животне доби упућена на болничко лијечење, а осталихшест су са блажим симптомима и налазе се на кућном лијечењу.

Закључно са данашњим даном, на подручју општине Србац у изолацији се налази 123 особе , од чега је 51 активно позитивно на вирус корона.
Од почетка пандемије у општини Србац су заражене 782 особе, од којих се опоравило 702, а преминуло је 29 лица. Од почетка пандемије издато је 2.702 рјешења за изолацију, а из изолације је изашло 2.550 особа.

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа извршено је тестирање 1.332 лабораторијских узорака, а нови вирус корона потврђен је код 578 особе, саопштио је Институт за јавно здравство РС.

Када су у питању новообољели, ради се о 284 мушке и 294 женске особе, од којих је 60 млађе, 347 средње и 171 особа старије животне доби.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 17 смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о особама средње и старије животне доби од којих су четири особе из Бањалуке, по двије из Бијељине, Шипова и Источне Илиџе и по једна из Требиња, Зворника, Мркоњић Града, Приједора, Фоче, Теслића и Добоја.

До сада је у Републици Српској потврђено 37.772 случаја вируса корона, а преминуло је укупно 2.509 особа код којих је потврђен тест на нови вирус.

Из Општинског штаба за ванредне ситуације Србац упозоравају још једном на изразито погоршану епидемиолошку ситуацију и апелују на поштовање прописаних мјера надлежних институција.

Comments are closed.