Прекид у испоруци воде у петак и суботу
27. маја, 2021.
Обезбијеђена средства за љетовање 30 дјеце из Извора
27. маја, 2021.

У Српцу једна особа преминула од посљедица вируса корона, три новообољеле

У последња 24 часа према подацима Института за јавно здравство РС у општини Србац је пријављен један смртни случај код које је потврђено присуство вируса корона. Ради се о мушкарцу средње животне доби који се налазио на болничком лијечењу.
Према подацима Хигијенско епидемиолошке службе Дома здравља Србац на основу брзог антигенског теста вирус је потврдјен у три случаја, а ради се о двије женске особе једној старијој која је на болничком лијечењу, и једној средње животне доби и мушкарцу старије животне доби који имају блазе симптоме болести и налазе се на кућном лијечењу.
Закључно са данашњим даном на подручју општине Србац у изолацији се налази 42 особе, од којих је 15 активно позитивно на вирус корона. Од почетка пандемије, према подацима Одјељења за инспекцијске послове, на подручју општине Србац је заражено 1033 особе, од којих се опоравило 978 особа, а преминуло је 41 лица.
На подручју општине Србац од почетка пандемије издато је 3234 рјешења за изолацију, а из изолације је изашло 3152 особе.
У Српцу је завршена вакцинација особа преко 65 година,и од сутра креће вакцинација осталих градјана према приоритету. Право на вакцинацију након особа преко 65 година, имају лица са хроничним обољењима, ратни војни инвалиди и лица са инвалидитетом, саопштено нам је из Дома здравља Србац.
Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, извршено је тестирање 503 лабораторијска узорка, а нови вирус корона потврђен је код 58 особа.
Ради се о 32 мушке и 26 женских особа, од којих је 3 млађе, 28 средње и 27 особа старије животне доби.
У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је пет смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о особама старије, средње и млађе животне доби (особа 36 година), од којих су двије особе из Бања Луке и по једна особа из Лакташа, Српца и Челинца.
До сада је у Републици Српској потврђено 63.962 случаја вируса корона, а преминуле су укупно 3.663 особе код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило 45.894 особе, а тестирано је укупно 273.542 особе.
Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 350, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 137, а у осталим болницама 213. На респиратору је 38 особа (19 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 19 у осталим болницама).
У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3.026 особа, а надзор је завршен код 192.017 особа.

 

Comments are closed.