Објављен конкурс за упис ученика у први разред ЦСШ „Петар Kочић“ Србац
2. јуна, 2021.
Златне медаље за браћу Гаврановић у Модричи
2. јуна, 2021.

У Српцу један нови случај вируса корона

Према подацима хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац, у протекла 24 часа на подручју наше општине, брзим антигенским тестом потврђен је један случај вируса корона. Ради се о млађој женској особи која има блаже симптоме и налази се у кућној изолацији.

Закључно са данашњим даном, на подручју општине Србац у изолацији се налази 29 особа, од којих је 10 активно позитивно на вирус корона.

Од почетка пандемије, према подацима Одјељења за инспекцијске послове, на подручју општине Србац је заражено 1038 особа, од чега се опоравило 986 а преминула су 42 лица.

На подручју општине Србац од почетка пандемије издато је 3.244 рјешења за изолацију, а из изолације су изашле 3.173 особе.

У посљедња 24 часа, у Републици Српској је извршено тестирање 455 лабораторијских узорака, а нови вирус корона потврђен је код 20 особа.

Ради се о седам мушких и 13 женских особа, од којих је једна особе млађе, 11 средње и осам особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, по три особе су из Бањалуке, Добоја и Kотор Вароша, двије из Приједора и по једна из Бијељине, Брода, Гацка, Градишке, Дервенте, Kнежева, Kозарске Дубице, Лакташа и Фоче.

Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је пет смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о особама старије животне доби из Kотор Вароша, Приједора, Зворника, Бијељине и Бањалуке.

До сада је у Републици Српској потврђено 64.106 случајева вируса корона, а преминула је укупно 3.701 особа код које је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса, до сада се опоравило 46.215 особа, а тестирано је укупно 275.930 особа.

Comments are closed.