Слога освојила Kуп Општинског фудбалског савеза Србац
3. јуна, 2021.
Успјешно реализована прва фаза пројекта развоја пластеничке производње
3. јуна, 2021.

У Српцу један нови случај вируса корона

Хигијенско-епидемиолошка служба Дома здравља Србац саопштила је да је у протекла 24 часа на подручју општине Србац брзим антигенским тестом евидентиран један случај вируса корона.

Ради се о млађој женској особи која има блаже симптоме и налази се у кућној изолацији.

Закључно са данашњим даном, на подручју општине Србац у изолацији се налази 25 особа, од којих је девет активно позитивно на вирус корона.

Од почетка пандемије, према подацима Одјељења за инспекцијске послове, на подручју општине Србац је заражено 1040 особа, од којих се опоравило 989 особа, а преминула су 42 лица.

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа извршено је тестирање 521 лабораторијског узорка, а нови вирус корона потврђен је код 27 особа.

Ради се о 16 мушких и 11 женских особа, од којих је пет особе млађе, 11 средње и 11 особа старије животне доби. Према мјесту пребивалишта, по три особе су из Kотор Вароша и Теслића, по двије из Бијељине, Добоја, Kнежева, Лакташа и Требиња и по једна из Бањалуке, Брода, Зворника, Лопара, Модриче, Мркоњић Града, Пала, Рибника, Сокоца, Хан Пијеска и Шипова.

Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је девет нових смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о особама средње и старије животне доби од којих су двије особе из Угљевика и по једна из Шамца, Теслића, Kозарске Дубице, Лакташа, Шипова, Kотор Вароши и Требиња.

До сада је у Републици Српској потврђено 64.133 случаја вируса корона, а преминуло је укупно 3.710 особа код које је потврђен тест на вирус корона.

Comments are closed.