Пета србачка Џипијада 1. и 2. јуна на Мотајици
18. маја, 2019.
Kарате клуб Борац организује међународни шампионат у недјељу 26. маја у Српцу
19. маја, 2019.

У Српцу испраћена 55. генерација србачких средњошколаца

СРБАЦ,18. МАЈА – По традицији дугој око 50 година, Градски траг у Српцу био је мјесто окупљања родбине, пријатеља и бројних грађана који су аплаузима, а неки и са сузама испратили овог пута 142 матуранта из неколико србачких средњих школа који су показали сву раскош и љепоту, а завршно матурско вече прославили су у хотелу “Национал“ у сусједној општини Прњавор.

Ученицима, родитељима и грађанима обратио се најприје директор Центра средњих школа Србац Миленко Живанић, истакавши да се ради о доброј генерацији која је оспособљена за два животна пута, за студиј или за запослење у струци коју су завршили.

Он им је поручио да у животу буду добри људи и да само радом и трудом могу постати оно што желе.

Начелник општине Србац, Млађан Драгосављевић је рекао да су млади људи најважнији ресурс ове локалне заједнице и да ће општинска управа све оне који се опредјеле за студирање подржати додјелом стипендија, а да они који заврше студиј не забораве свој завичај јер само нова знања и нове технологије могу убрзати развој србачке општине.

Будите искрени борци за све оно што је позитивно како за себе, своју породицу, тако и за друштво у цјелини. Ширите позитивну енергију и толеранцију јер искључивост и мржња не воде никуда“ поручио је Драгосављевевић.

Матурант четвртог разреда Гимназије Андреа Ивановић у име своје генерације захвалила се родитељима и професиорима што су им помогли да стекну средњошколско образовање.

Једна врата су затворена, сада смо на раскршћу гдје се отвара више врата, а ми морамо знати која да отворимо како не би отишли на пут у неизвјесност“ рекла је Андреа.

Јелена Вујанић, Николина Брковић и Марко Милинчић кажу да су 13 година били ђаци и да није чудо што се каже да је то најљепше животно доба. Сада ће се звати студенти или радници гдје сами, без родитеља и професора корачају у нови живот.

Свечана подјела диплома заказана је за 20 јуни када ће бити проглашен ученик генерације и додјељене пригодне награде најбољим ученицима.

 

Comments are closed.