У плану радови на спомен обиљежјима и изградња и адаптација кућа за борачку популацију
22. априла, 2021.
Пољопривредни кластер ГЛС помаже произвођачима боровнице
22. априла, 2021.

Три нова случаја вируса корона у Српцу

У протекла 24 часа у србачкој општини регистроване су још три особе заражене вирусом корона.

Према подацима хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац, на основу PCR теста вирус је потврђен код двије мушке особе старије и средње животне доби које се налазе на кућном лијечењу, док је на основу брзог антигенског теста нови вирус потврђен код једне женске особе средње животне доби која је у кућној изолацији и има блаже смптоме.

Закључно са данашњим даном, на подручју општине Србац у изолацији се налази 59 особа, од којих су 22 активно позитивне на вирус корона.

Од почетка пандемије, према подацима Одјељења за инспекцијске послове, на подручју општине Србац су заражене 953 особе. Опоравило се 894, а преминуло је 37 лица.

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Свети Врачеви у Бијељини и Свети апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 986 лабораторијских узорака, а вирус корона потврђен је код 355 особа.

Ради се о 176 мушких и 179 женских особа, од којих је 39 млађе, 182 средње и 134 особе старије животне доби. Према мјесту пребивалишта, 70 особа је из Бањалуке, 34 из Бијељине, 28 из Добоја, 21 из Требиња, 19 из Прњавора, 18 из Лакташа, 12 из Приједора, по 11 особа је из Гацка и Kозарске Дубице, десет из Теслића, по девет из Градишке и Дервенте, по осам из Зворника и Угљевика, седам из Шипова, по шест из Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева и Kотор Вароша, по пет особа је из Љубиња, Модриче, Пала и Сокоца, по четири из Брода, Мркоњић Града и Новог Града, по три из Билеће, Лопара, Рибника, Рогатице и Српца, по двије из Братунца, Вукосавља, Челинца и Шамца и по једна особа је из Вишеграда, Источног Старог Града, Kнежева, Пелагићева, Петрова, Сребренице и Фоче.

Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је 21 смртни случај код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о особама средње и старије животне доби од којих је десет особа из Бањалуке, три особе из Градишке, двије особе из Приједора и по једна особа из Гацка, Рогатице, Фоче, Милића, Зворника и Добоја.

До сада је у Републици Српској потврђено 60.233 случаја вируса корона, а преминуло је укупно 3.205 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији извршено је тестирање 986 лабораторијских узорака, а вирус корона потврђен је код 355 особа.

Comments are closed.