Пут Гламочани-Бардача биће затворен и у суботу од 8 до 16 часова
30. октобра, 2020.
Преузмите монографију општине Србац у електронској форми
31. октобра, 2020.

У Српцу 30 нових случајева вируса корона

На подручју србачке општине регистровано је 30 нових случајева вируса корона а ради се о особама које су тестиране у србачком Дому здравља 27. и 28. октобра чији резултати су пристигли у протекла 24 часа.

Од укупно 57 тестираних особа, позитивно на нови вирус је 18 особа мушког и 12 особа женског пола. Kада је ријеч о старосној структури, 11 особа је млађе животне доби, 16 средње и три старије животне доби.

Једна мушка особа је упућена на болничко лијечење, а остали углавном имају блаже симптоме и налазе се у кућној изолацији.

Од почетка пандемије до данас, у србачкој општини је регистровано 285 случајева вируса корона.

Велики пораст броја заражених у протеклим данима, биће тема расправе на наредној сједници Штаба за ванредне ситуације општине Србац, која је заказана за понедјељак 2. новембра, када ће се размотрити евенутално увођење оштријих мјера. О томе ће се наредних дана изјаснити и Институт за јавно здравство РС који припрема посебан сет мјера за сваку локалну заједницу.

Здравствене установе у Српцу ових дана су претрпане бројем грађана који се јављају због респираторних тегоба, што је утицало и на продужење рада амбуланте у Дому здравља која прима ове пацијенте на преглед.

Из општинског штаба поручују да то довољно говори колико је ситуација озбиљна, јер су и капацитети болничких установа у окружењу готово испуњени, због чега је нужно поштовање свих превентивних мјера како би се смањило ширење заразе.

Да је и на нивоу цијеле Републике Српске алармантно стање, говори данашњи број новозаражених што је до сада највећи број регистрованих случајева у једном дану. У посљедња 24 часа евидентирана су 842 нова случаја од 1674 лабораторијска узорка.

Према мјесту пребивалишта, 231 особа је из Бањалуке, 70 из Бијељине, 60 из Требиња, 53 из Сокоца, 38 из Пала, 36 из Зворника, 31 из Градишке, 30 из Српца, 28 из Лакташа, 25 из Рогатице, 22 из Фоче, 20 из Kозарске Дубице, по 18 из Билеће и Угљевика, 13 из Приједора, 12 из Прњавора, 11 из Теслића, по 10 из Дервенте и Мркоњић Града, девет из Kотор Вароша, по седам из Милића и Челинца, по шест из Добоја и Модриче, по пет из Братунца, Гацка, Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Лопара и Шипова, по четири из Kнежева, Новог Горажда, Трнова и Шамца, по три из Вишеграда, Вукосавља, Источног Старог Града, Љубиња и Новог Града, по двије из Невесиња и Шековића и по једна из Брода, Власенице, Доњег Жабара, Kрупе на Уни, Рибника и Рудог.

Пријављено је и седам смртних случајева код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о три мушкараца и четири жене средње и старије животне доби из Шековића, Прњавора, Сокоца, Тесића, Kнежева, Лакташа и Шамца.

До сада је у Републици Српској потврђено 17.846 случајева вируса корона, а преминула је укупно 416 особа код које је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 8.353 особа, а тестирано је укупно 103.396 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 747, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 276, а у општим болницама 471.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно су 10.908 особе, а надзор је завршен код 70.549 особа.

Comments are closed.