Јавни позив за додјелу 25 пластеника са пратећом опремом и садним материјалом
27. октобра, 2020.
Обиљежена Недјеља саобраћаја у србачком вртићу
27. октобра, 2020.

У Српцу 27 нових случајева вируса корона

На подручју србачке општине у протекла 24 часа регистровано је 27 нових случајева вируса корона од 36 тестираних лабораторијских узорака у Дому здравља у Српцу.

Од тога је 11 мушких особа при чему су тројица мушкараца млађе, петорица средње а тројица старије животне доби. Међу зараженима је и 16 женских особа, од чега је петоро млађе, четворо средње и седморо старије животне доби.

У структури предњаче корисници дома за старија лица у Горњој Лепеници гдје је у протекла 24 часа евидентирано 14 заражених, од чега је петоро радника а девет су штићеници дома. Међу штићеницима четворо је са подручја србачке а пет лица су поријеклом из сусједних општина.

Све позитивне особе имају блаже симптоме и налазе се у кућној изолацији док је једна старија женска особа смјештена на болничко лијечење.

Закључно са данашњим даном, на подручју србачке општине активно је заражено 78 особа а у кућној изолацији се налази 191 лице.

Због наглог повећања броја заражених, нарочито међу најосјетљивијом старијом популацијом, из општинског штаба за ванредне ситуације поручују да је ситуација изузетно озбиљна и да је неопходно досљедно спровођење свих мјера и препорука надлежних институција.

Из штаба напомињу да је негирање постојања овог вируса од стране неодговорних појединаца допринијело ширењу пандемије у оволикој мјери, чиме је здравље бројних суграђана доведено у питање, тако да искључиво од понашања сваког од нас зависи колико дуго ће трајати борба против ове пошасти.

До повећаног броја заражених дошло је и на нивоу цијеле Републике Српске па је тако у посљедња 24 часа евидентирано 625 нових случајева од тестираних 1427 лабораторијских узорака.

Четрдесет и четири одсто од свих тестираних у посљедња 24 часа је позитивно, што је јако висок постотак, кажу у Институту за јавно здравство РС.

Ради се о 330 мушких и 295 женских особа од којих је 137 млађе, 401 средње и 87особа старије животне доби а највише заражених је из Бањалуке – 172.

Пријављено је и пет смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона а у питању су особе из Теслића, Бијељине (двије особе), Угљевика и Бањалуке.

До сада је у Републици Српској потврђено 15.077 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 377 особа код којих је потврђен тест на овај вирус.

Comments are closed.