Расписан оглас за упис дјеце у предшколски програм у години пред полазак у школу
3. новембра, 2021.
Изложба слика србачког умјетника Данила Вулића у петак 5. новембра
3. новембра, 2021.

У Српцу 16 нових случајева вируса корона

У протекла 24 часа на подручју србачке општине регистровано је 16 нових случајева вируса корона, од чега су резултати за 15 особа добијени брзим антигенским тестирањем а један путем PCR теста.

Ради се о седам мушких и девет женских особа, од чега су два мушкарца млађе, два средње и три старије животне доби, три жене млађе, четири средње и двије старије животне доби.

Закључно са данашњим даном у Српцу су 64 особе активно позитивне на вирус корона а у кућној изолацији је 131 особа.

У Републици Српској у посљедња 24 часа извршено је тестирање 910 лабораторијских узорака а вирус корона потврђен је код 382 особе. Институту за јавно здравство РС пријављено је осам смртних случајева.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 617 а на респиратору је 48 особа. Под здравственим надзором је 6787 особа.

У Дому здравља у Српцу наставља се вакцинација без претходног заказивања. Данас до 14 часова на распореду је Спутњик В вакцинација и ревакцинација и бустер доза. У четвртак од 9 до 14 часова врши се Фајзер ревакцинација особа које су вакцинисане 14.10.2021. године, као и вакцинација првом дозом. У петак од 9 до 14 часова врши се вакцинација Спутњик В вакцином.

Comments are closed.