Малишани вртића посјетили Полицијску станицу
27. октобра, 2021.
Одржан парастос за десет погинулих бораца из Бајинаца
27. октобра, 2021.

У Српцу 14 нових случајева вируса корона

У посљедња 24 часа на подручју србачке општине регистровано је још 14 нових случајева вируса корона, од чега је 12 резултата добијено брзим антигенским тестирањем а два путем PCR теста.

Ради се о девет мушких и пет женских особа, од чега су четири мушкарца млађе, четири средње и један старије животне доби, једна жена млађе и четири средње животне доби. Сви заражени имају блаже симптоме и налазе се у кућној изолацији.

Закључно са данашњим даном у Српцу је 59 особа активно позитивно на вирус корона а у кућној изолацији је 126 лица.

У Републици Српској је у посљедња 24 часа извршено тестирање 956 лабораторијских узорака а вирус корона потврђен је код 439 особа. Институту за јавно здравство РС пријављено је седам смртних случајева.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 601 а на респиратору су 63 особе. Под здравственим надзором тренутно је 6661 особа.

У србачком Дому здравља наставља се вакцинација без претходног заказивања. Данас је на распореду била Синофарм вакцинација и ревакцинација, као и бустер доза. У четвртак 28. октобра од 9 до 14 часова вршиће се Фајзер ревакцинација (друга доза) за вакцинисане 7. октобра а у петак Синовак вакцинација.

Comments are closed.