Креће дезинфекција школа, настава се одвија на даљину
16. новембра, 2020.
У току асфалтирање пута у Лилићу
16. новембра, 2020.

У Српцу 10 нових случајева вируса корона

У посљедња 24 часа на подручју србачке општине регистровано је 10 нових случајева вируса корона а ради се о четири мушке и шест женских особа, саопштила је хигијенско-епидемиолошкa служба Дома здравља Србац.

Од тога је један мушкарац млађе, један средње и двојица старије животне доби, а међу зараженима су и четири жене средње и двије старије животне доби. Двије особе су смјештене на болничко лијечење у Општу болницу Градишка а једна у Универзитетско-клинички центар Републике Српске, док се остале налазе у кућној изолацији са блажим симптомима болести.

На подручју Републике Српске у посљедња 24 часа нови вирус корона потврђен је код 296 особа а тестирана су 903 лабораторијска узорка.

Према мјесту пребивалишта, 118 особа је из Бањалуке, 29 из Бијељине, 18 из Зворника, 14 из Приједора, 13 из Лакташа, 12 из Градишке, 11 из Мркоњић Града, по 10 из Kотор Вароша и Српца, осам из Челинца, седам из Угљевика, по шест из Kозарске Дубице и Прњавора, по пет из Kнежева и Шипова, четири из Братунца, три из Новог Града, по двије из Власенице, Добоја, Милића, Оштре Луке, Рибника и Сребренице и по једна из Дервенте, Источне Илиџе, Пала, Пелагићева и Шековића.

Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 26 смртних случајева код којих је потврђено присуство новог вируса корона.

Ради се о 12 женских и 14 мушких особа средње и старије животне доби из Бања Луке (осам особа), Градишке (четри особе), Приједора (три особе), Фоче (двије особе), Рогатице, Угљевика, Љубиња, Требиња, Бијељине, Теслића, Зворника, Власенице и Шековића.

До сада је у Републици Српској потврђено 25.456 случаја вируса корона, а преминуло је укупно 733 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

Будући да је и даље присутан велики број обољелих, како у Републици Српској тако и у Српцу, Општински штаб за ванредне ситуације апелује грађанима да се и даље придржавају свих препорука како би се ризик од заразе свео на најмању могућу мјеру.

Comments are closed.