Српчанин Лука Видовић након Бањалуке најбољи и на такмичењу виолина у Бијељини
2. априла, 2019.
Изложба „Немањићи-рађање краљевине“ отворена у Српцу наредне двије седмице
3. априла, 2019.

У Ситнешима организовано дружење слијепих и слабовидих из осам градова

Општинска организација слијепих и слабовидих лица Србац организовала је протеклог викенда Прољећне сусрете слијепих жена Републике Српске којима је присуствовало око 25 слијепих и слабовидих жена из Бања Луке, Kостајнице, Дервенте, Брода, Српца, Тузле, Брезе и Вареша.

Гости и домаћини прво су обишли манастирски комплекс Осовица, а потом је у друштвеном дому у Ситнешима организован културно-забавни програм у којем су учествовали Ансамбл народних игара ,,Лијевче“ Разбој и Фолклорно удружење грађана ,,Мотајички вук“ Ситнеши.

Предсједник Општинске организације слијепих и слабовидих лица Србац, Божидар Дринић, рекао је да се оваквим окупљањима жели указати на свакодневне проблеме са којима се сусрећу слијепе и слабовиде жене и потребу рјешавања тих проблема, како би се поправио њихов положај у друштву и обезбиједио квалитетнији живот.

„Поред тога, на оваквим дружењима стичу се нова пријатељства, размјењују искуства и бар накратко се изађе из свакодневне рутине. Жао ми је што овим сусретима нису присуствовали представници сарајевске фирме ,,Асистансиа“ која се бави продајом помагала за слијепа и слабовида лица, јер су и они били позвани да представе посебна помагала за слијепе и слабовиде жене“, изјавио је Дринић.

У Општинској организацији слијепих и слабовидих из Српца изражавају наду да ће положај особа са овим хендикепом бити унапријеђен, као и да ће се посветити више пажње проблемима чије је рјешавање од великог значаја за нормално функционисање лица без вида.

 

 

Comments are closed.