Мјере продужене до 3. августа, маске обавезне на отвореном гдје није могућа дистанца
20. јула, 2020.
Kомуналац ствара уштеде и побољшава управљање отпадом изградњом претоварне станице у Повеличу
22. јула, 2020.

У Разбоју Љевчанском служен парастос за погинуле борце

Борачка организација Србац у сарадњи са Мјесном борачком организацијом Разбој Љевчански организовала је данас годишњи помен парастос за десеторицу погинулих бораца Војске Републике Српске из овог краја.

Парастос су служили свештеници Марио Топаловић из Kукуља и Младен Продановић из Разбоја.

Поред чланова породица погинулих бораца, цвијеће су на спомен обиљежје положиле делегацијe Општине Србац на челу са замјеником начелника Драганом Микићем, делегација Борачке организације Србац коју је предводио Горан Плотан, делегација Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Србац, представници Удружења Ратних војних инвалида Србац и делегација мјесне борачке организације Разбој Љевчански.

На овај начин одата је захвалност погинулим борцима који су у темеље Републике Српске и за слободу свих њених грађана дали своје животе, а у питању су:

Винко Марковић који је погинуо 20. децембра 1991. године на ратиштима западне Славоније као припадник јединица Југословенске народне армије.

Горан Новковић који је погинуо 18. октобра 1991. године у Горњим Богићевцима као припадник 16. Kрајишке моторизоване бригаде. Горан је био први погинули борац са подручја општине Србац.

Зоран Николић који је трагично изгубио живот 27. јуна 1993. године у Бајинцима као припадник Прве србачке лаке пјешадијске бригаде.

Саво Станишљевић који је страдао 19. јануара 1994. године у Гојаковцу а био је припадник Прве оклопне бригаде.

Слободан Митраковић који је погинуо 10. децембра 1994. године у Стогу, општина Завидовићи, на озренско-возућком ратишту. Слободан је био припадник Прве србачке лаке пјешадијске бригаде.

Стево Новковић који је страдао 13. децембра 1994. године у Стогу, општина Завидовићи, на озренско-возућком ратишту као припадник Прве србачке лаке пјешадијске бригаде.

Душан Станојевић који је погинуо 10. септембра 1995. године у Стогу, општина Завидовићи, на озренско-возућком ратишту у великој офанзиви непријатељских снага на положаје Прве србачке лаке пјешадијске бригаде.

Драго Ђурђевић који је нестао 10. септембра 1995. године у офанзиви непријатељских снага на озренско-возућком ратишту. Драго је такође био припадник Прве србачке лаке пјешадијске бригаде.

Зоран Билбија који је трагично изгубио живот 22. јануара 1996. године у Бањалуци а за вријеме рата је био љекар и стални члан санитета Прве србачке лаке пјешадијске бригаде.

Спомен плоча са уклесаним именима и ликовима погинулих бораца у Разбоју Љевчанском подигнута је 2004. године, а поред ње се налази споменик за 19 погинулих бораца и 45 жртава фашистичког терора.

 

Comments are closed.