Србачки аеромоделари остварили највећи успјех у историји клуба
20. септембра, 2021.
Планинари искористили лијепо вријеме за шетњу по Мотајици
20. септембра, 2021.

У протекла три дана у општини Србац регистрована 22 новозаражена вирусом корона и један преминули

У дане викенда на подручју србачке општине забиљежена су 22 нова случаја вируса корона и једно преминуло лице од ковида.
Од укупно новозаражених 17 је утврђено тестирањем брзим антигенским тестом а 5 путем ПЦР теста, саопштено је из Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац.
Ради се о тринаест мушкараца млађе, средње и старије животне доби који се налазе на кућном лијечењу и девет женских особа млађе и старије животне доби од којих је једна жена старије животне доби на болничком лијечењу.
Међу новозараженима има и ученика средњих школа,па се поново скреће пажња грађанима да приступе процесу вакцинације у што већем броју како би сачували властито здравље,а нарочито људи који су у ризичној групи.
Закључно са данашњим даном, активно су позитивне 54 особе из Српца а у кућној изолацији се налази 214 лица.
Укупно позитивних на подручју наше општине закључно са данашњим даном било је 1358 особа од којих је оздравило 1258.
Од почетка пандемије укупно је издато 4022 ријешења,а из изолације је изашло 3762 лица. Од вируса корона од почетка пандемије је регистровано 46 смртних случајева у општини Србац.
У Републици Српцкој у протекла 24 часа нови вирус корона потврђен је код 76 особа, док је од посљедица болести преминуло 18 особа.
До сада је у Републици Српској потврђено 72.287 случајева вируса корона, а преминула је укупно 4.091 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

Comments are closed.