Извршено асфалтирање дијела Љубовијске улице у Српцу
22. октобра, 2020.
Станари зграде оштећене у пожару уручили захвалницу премијеру Радовану Вишковићу
22. октобра, 2020.

У протекла два дана 10 случајева вируса корона у Српцу

На подручју србачке општине у протеклих 48 часова регистровано је 10 случајева вируса корона.

Осам лица је тестирано у србачком Дому здравља од чега је по четворо мушких и женских особа. Међу зараженима су три мушке особе средње и једно лице млађе животне доби које је поново било позитивно на ретестирању, због чега му је продужена кућна изолација за још седам дана.

Заражене су и по двије женске особе млађе и средње животне доби.

Сви тестирани имају блаже симптоме и налазе се у кућној изолацији.

Преостале двије особе, од укупно десет позитивних, тестиране су у болничким установама у околним градовима.

Закључно са данашњим даном у кућној изолацији се налази 149 особа, а ради се о лицима позитивним на корона вирус и особама које су биле с њима у најближем контакту.

У последња 24 часа дошло је до значајнијег раста броја заражених у Републици Српској. Од тестирана 963 лабораторијска узорка позитивно је било 387 особа, од чега највише њих из Бањалуке – 127.

Пријављена су три смртна случаја код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о три мушкарца средње и старије животне доби из Добоја, Бањалуке и Градишке.

Због погоршане епидемиолошке ситуације још једном се апелује грађанима да обавезно носе маске на отвореном и у затвореном простору, у складу са најновијим одлукама, и да се обавезно придржавају прописане физичке дистанце, избјегавају већа јавна окупљања и приватне прославе, те редовно проводе мјере личне хигијене.

Comments are closed.