Малишани из вртића у акцији ,,Једно дијете – један цвијет“
25. маја, 2021.
Шеста сједница Скупштине општине Србац у уторак 1. јуна
26. маја, 2021.

У протекла четири дана двије новообољеле особе

Према најновијим подацима које смо добили из Хигијенско епидемиолопшке службе Дома здравља Србац, примјетно је побољшање епидемиолошке ситуацији у општини Србац.
У протекла 4 дана регистроване су двије новозаражене особе вирусом корона. Ради се о једној мушкој особи старије животне доби код које је вирус потврђен на основу ПЦР теста, и која се налази на болничком лијечењу, док је на основу брзог антигенског теста вирус потврђен код једне мушке особе старије животне доби са блажим симптомима болести.
На подручју општине Србац у изолацији се налази 40 особа, од којих је 13 активно позитивно на вирус корона. Од почетка пандемије, према подацима Одјељења за инспекцијске послове, на подручју општине Србац је заражено 1.025.особа, од којих се опоравило 972 особе, а преминуло је 40 лица.
На подручју општине Србац од почетка пандемије издато је 3.217 рјешења за изолацију, а из изолације је изашло 3.137 особа.
Сутра од 12 часова у Спортској дворани Србац, наставља се имунизација особа преко 65 година кинеском вакцином Синофарм.
Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, извршено је тестирање 575 лабораторијских узорака, а нови вирус корона потврђен је код 57 особа.
Ради се о 30 мушких и 27 женских особа, од којих су три особе млађе, 27 средње и 27 особа старије животне доби.
Према мјесту пребивалишта, 10 особа је из Бањалуке, осам из Теслића, седам из Бијељине, пет из Дервенте, четири из Чајнича, три из Добоја, по двије из Зворника, Котор Вароша, Приједора, Угљевика и Фоче и по једна из Братунца, Брода, Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Лакташа, Лопара, Модриче, Српца, Челница и Шамца.
У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је девет смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о особама средње и старије животне доби од којих су четири особе из Бањалуке и по једна из Фоче, Рогатице, Челинца, Котор Вароша и Кнежева.
До сада је у Републици Српској потврђено 63.831 случај вируса корона, а преминуло је укупно 3.646 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило 45.701 особа, а тестирано је укупно 272.439 особа.

Comments are closed.