Четири медаље за Стапарске витезове на карате купу у Приједору
1. октобра, 2021.
Александар Глишић стријелац против Хелсинкија
1. октобра, 2021.

У претпродаји књига Жељка Бабића о србачкој Слоги и развоју фудбала у Српцу

Након дугогодишњег рада на прикупљању података о развоју фудбала у србачком крају, дугогодишњи активиста и секретар србачке Слоге Жељко Бабић у завршној фази је објављивања књиге „ФK Слога Србац 1946-2021 – 75 година фудбала у Српцу“.

Kњига се може купити у претпродаји по цијени од 35 KМ како би се на тај начин помогло њено издавање. Уплата се може извршити на жиро рачун Слоге на број: 5673532700000821.

Према ријечима аутора, књига има 488 страница и још је у штампи а издавач је „Графомарк“ Лакташи.

Рецензент књиге је проф. др Проко Драгосављевић, лектор Брана Чавор а обраду фотографија, дизајн корица и техничку припрему је урадио проф. Мирослав Стојковић.

Очекује се да ће књига из штампе изаћи за десетак дана у тиражу од 300 примјерака а њена промоција би требала бити одржана до краја новембра.

Бабић каже да је на прикупљању грађе за књигу почео радити 2. децембра 2011. године. Илустрована је бројним фотографијама и говори о развоју фудбалске игре у србачком крају, звјезданим тренуцима и падовима Слоге, талентованим играчима који су наставили каријеру у већим клубовима, бројним спортским радницима и лијепим седамдесетим годинама прошлог вијека.

Kако би књига угледала свјетлост дана помоћ су пружили Општина Србац и бројни спонзори, те правна и физичка лица са подручја општине Србац.

У склопу промоције планирано је да се организује и свечаност како би се обиљежило 75 година Слоге.

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.