У петак 18. јуна прекид у испоруци електричне енергије у више села
17. јуна, 2021.
Завршне свечаности србачког вртића од 21. до 25 .јуна
18. јуна, 2021.

У посљедња три дана у Српцу три нова случаја вируса корона

Од уторка до данас, према подацима хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац, на подручју србачке општине брзим антигенским тестом потврђена су три случаја заразе вирусом корона.

Ради се о двије млађе мушке особе које имају блаже симптоме и налазе се у изолацији и једној женској особи средње животне доби која се такође налази у кућној изолацији.

Епидемиолошка ситуација се у нашој општини смирује и сваким даном је све повољнија.

Закључно са данашњим даном пет особа је активно позитивно на вирус корона у Српцу.

Од почетка пандемије, према подацима Одјељења за инспекцијске послове, на подручју општине Србац је заражено 1.045 особа, од којих се опоравило 997, а преминула су 43 лица.

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа извршено је тестирање 252 лабораторијска узорка, а нови вирус корона потврђен је код четири мушке особе, од којих је једна млађе, једна средње и двије старије животне доби из Власенице, Kотор Вароша, Модриче и Приједора.

Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су четири смртна случаја код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о особама средње и старије животне доби из Гацка, Приједора, Бијељине и Бањалуке.

До сада је у Републици Српској потврђено 64.311 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 3.765 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравила 48.051 особа, а тестирано је укупно 281.810 особа.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 987 особа, а надзор је завршен код 192.486 особа.

Comments are closed.