Асфалтиран пут Студене воде у Кобашу
17. септембра, 2020.
Укупна улагања у капиталне и друге пројекте на подручју општине Србац у протекле 3 године, близу 16 милиона марака
18. септембра, 2020.

У посљедња 24 часа у србачкој општини регистрован један случај вируса корона

У протекла 24 часа на подручју србачке општине регистрован је један случај вируса корона. Ради се о мушкарцу средње животне доби који је са подручја општине Србац, а живи у Лакташима. Лице је одмах стављено у кућну изолацију и за сада нема изражене тегобе.
У Хигијенско-епидемиолошкој служби Дома здравља Србац данас је радјено тестирање још 10 лица из Српца, од којих је највише школске дјеце, а резултати се очекују током сутрашњег дана.
Протеклих дана тестирано је неколико ученика исви резултати су били негативни, изјавила је др Тамара Никичевић. Тренутно су на подручју општине Србац активна три случаја позитивна на вирус корона, с тим да два у дане викенда требају изаћи из изолације.
Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији, у посљедња 24 часа, извршено је тестирање 641 лабораторијских узорака, а вирус корона потврђен је код 98 особа у Републици Српској.
Ради се о 52 мушких и 46 женске особе, од којих је 18 млађе, 65 средње и 15 особа старије животне доби.
Према мјесту пребивалишта, 38 особа је из Бањалуке, 10 из Лакташа, осам из Зворника, пет из Градишке, по четири из Челинца и Бијељине, по три из Дрвенте и Фоче, по двије из Козарске Дубице, Котор Вароша, Лопара и Теслића и по једна из Брода, Добоја, Источне Илиџе, Кнежева, Костајнице, Милића, Осмака, Пала, Приједора, Сокоца, Српца, Станара, Требиња, Шипова и Невесиња.
У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај код којег је потврђено присуство вируса корона.
До сада је у Републици Српској потврђено 8.609 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 285 особа код којих је потврђен тест на овај вирус.
Опоравила се укупно 5.491 особа, а тестирано је укупно 73.612 особа.
Укупан број хоспитализованих је 177, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 57, а у општим болницама 120.
Под здравственим надзором тренутно су 3.554 особе, а надзор је завршен код 55.357 особа.

Comments are closed.